Téma mesiaca

Kontakt

Milí pacienti a rodinní príslušníci,

blíži sa koniec kalendárneho roka, čo akosi prirodzene prináša bilancovanie toho, aký bol, čo sa v ňom podarilo a čo nie.

Našej stránke onkopacient sa darilo dobre. Pribudli na nej mnohí noví návštevníci, nové témy, techniky zvládania ochorenia a obdobia liečby, hojne ste využívali aj poradňu psychológa a chat si tiež našiel svojich nových "skalných". Vďaka Zuzke Truplovej a spolupráce s niektorými z vás sa dostal do sveta skvelý projet HOVORME O TOM (o chorobe, liečbe a všetkom, čo s tým súvisí) a napríklad len na Facebooku má za krátky čas viac než 700 fanúšikov.

Podarilo sa nám tiež zrealizovať v spolupráci s firmou Roche Slovensko hodnotný projekt pre lekárov-onkológov KOMUNIKÁCIA S ONKOLOGICKÝM PACIENTOM A JEHO PRÍBUZNÝMI, zameraný na pochopenie prežívania pacientov, jeho najbližších a skvalitnenie komunikácie s nimi. Stretol sa s veľmi pozitívnymi odozvami zo strany onkológov, ktorí sa ho zúčastnili a verím, že vám pomôže k lepšiemu dorozumeniu sa s vašimi lekármi.

To čo sa darilo menej, je zvýšiť záujem o stretávanie sa v rámci interaktívnych skupín. Hoci bratislavská beží (a bude bežať aj v ďalšom roku) a tým, ktorí ju navštevujú, podľa ich slov dáva veľa, naša snaha rozšíriť túto aktivitu na stredné a východné Slovensko sa nestretla so záujmom zo strany pacientov a ich blízkych. Ale veríme, že aj na to dozreje čas. Do budúceho roka plánujeme zamerať naše aktivity ešte viac na rozšírenie informácií o prežívaní a zvládaní ochorenia medzi pacientov a ich blízkych. V spolupráci s firmou Roche sme pripravili obsiahle brožúrky zamerané jednak na celkové zvládanie ochorenia a liečby a tiež na konkrétne ťažkosti, rady a odporúčania pri diagnózach rakoviny prsníka, hrubého čreva a pľúc. Tiež sa nám podarilo získať dotáciu z International Women´s Club, vďaka ktorej môžeme 500 kníh Keď do života vstúpi rakovina darovať do nemocníc, kde sa dostanú priamo k pacientom. A na ďalších projektoch pracujeme.

Ďakujeme vám za váš záujem a priazeň a dovoľte nám zapriať vám krásne a pokojné Vianoce a posledné dni tohto roka a veľa síl a pekných chvíľ v tom novom.

Mária, Zdenka a Zuzana

Pridať na:
Pridať na Facebook! pošli na vybrali.sme.sk Vytlačiť!