Téma mesiaca

Kontakt

Po lete vás opäť vítame na našej stránke,

radi by sme vás oboznámili s aktivitami, ktoré plánujeme realizovať na jeseň.

Od septembra budú pokračovať približne v mesačných intervaloch Interaktívne stretnutia pacientov a rodinných príslušníkov, ktorá prebiehajú v Bratislave v Centre pomoci Ligy proti rakovine. Pokiaľ by mal niekto z Vás chuť pridať sa, môžete nás kontaktovať mailom na info@onkopacient.sk. Takisto pokiaľ ste „mimobratislavskí“ a v niektorom meste alebo regióne by ste mali záujem o skupinové stretnutia pacientov a rodinných príslušníkov (alebo jednorazové stretnutie) za účasti psychológa, napíšte nám a určite nájdeme spôsob, ako vám vyjsť v ústrety. Sme tiež otvorení všetkým novým návrhom a rovnako aj vaše postrehy, pripomienky sú pre nás cenné. Môžete nám ich písať na adresu, ktorú nájdete na stránke.

K dispozícii vám bude i naďalej on-line poradňa psychológa, ak budete mať potrebu, neváhajte ju využiť. Rovnako budú pokračovať on-line stretnutia so psychológom, vždy prvú stredu v mesiaci medzi 21h-22h.

Dobrou správou je, že po štúdiu a praxi v Anglicku sa vracia na Slovensko naša spolupracovníčka psychologička Zdenka, ktorá pre Vás každý mesiac pripravuje rôzne techniky a praktické rady. Veľmi sa z toho tešíme, pretože sa s ňou skvele spolupracovalo aj na diaľku a keď už bude na Slovensku, určite sa nám spolu podarí vymyslieť a rozbehnúť nové projekty a aktivity pre vás.

Začiatkom novembra plánujeme zrealizovať podujatie pre patentov v liečbe pod názvom: Nezostávajte so svojim ochorením sami. Mal by prebehnúť v Národnom onkologickom ústave, participovať na ňom budú aj bývalí pacienti a bude mať formu interaktívneho stretnutia. Jeho cieľom je vyjadriť podporu pacientom v liečbe, poskytnúť im užitočné informácie, vlastnú skúsenosť a ukázať, že nie len lekár a liečba, ale aj vy, pacienti sami – svojim postojom k chorobe sa spolupodieľate na tom, ako liečbu zvládnete. Budeme radi, pokiaľ budete mať záujem a podujatia sa zúčastníte. Samozrejme, ak by sa takýto typ podujatia stretol so strany pacientov a ich blízkych s ohlasom, určite ho budeme realizovať aj v ďalších mestách na Slovensku.

O podrobnostiach (dátume, programe) vás budeme informovať keď získame súhlas vedenia nemocnice, aby sme tam projekt pre pacientov zrealizovali.

Tešíme na nové spoločné stretnutia, či už osobne alebo na stránke onkopacient.sk

Pridať na:
Pridať na Facebook! pošli na vybrali.sme.sk Vytlačiť!