Téma mesiaca

Kontakt

Milí naši pacienti v liečbe, po liečbe, rodinní príslušníci ako aj ostatní priaznivci našej stránky.

Máme za sebou ďalší rok s našou stránkou a môžeme konštatovať, že bol veľmi úspešný. Počet tých, ktorí tento rok našu stránku navštívili stúpol oproti minulému roku až o 75%. Pre vás, ktorí na našu stránku chodíte určite neplatí, že ste pasívnymi obeťami svojej choroby. Naopak, diskusia na chate býva horlivá a pomer tých, ktorí sú chorí a tých, ktorí majú chorého niekoho blízkeho, je veľmi vyrovnaný. Oceňujeme tiež, že ste veľmi ústretoví k všetkým novým členom (Stanka, ďakujeme za výzvu, ktorou tých, ktorí prídu na chat ako noví posmeľuješ, aby sa k vám, ktorí ste „skalní“, pridali). Celkovo sa posunul spôsob, akým stránka a kontakt s vami a medzi vami funguje, smerom k interakcii. Teda neprijímate pasívne informácie, ale rozoberáte, diskutujete, podporujete sa navzájom. A to je veľmi dôležité a máme z toho radosť.

Ďakujeme za Váš záujem a dôveru a budeme sa snažiť nesklamať ju ani v tomto roku.

Teraz by som Vám priblížila, čo pre Vás plánujeme na tento rok. Informácií o prežívaní a zvládaní ochorenia a liečby, či už pre pacientov, alebo pre rodinných príslušníkov, je už na stránke dostatok. Preto ďalšie témy nebudeme pridávať mesačne, ale vždy, keď sa objaví niečo aktuálne, alebo keď ma požiadate, aby sme rozobrali niektorú tému/problém, ktorí vás aktuálne trápi.

Novinkou bude, že postupne pribudnú podsekcie pre jednotlivé diagnózy. V prvej fáze to bude karcinóm prsníka, hrubého čreva a pľúc. V týchto podsekciách si jednak nájdete informácie súvisiace priamo s konkrétnou diagnózou, ale pribudnú aj ďalšie novinky, o ktorých vás budeme informovať priebežne.

Čo sa týka poradne, tá bude fungovať naďalej – ak máte akýkoľvek problém súvisiaci s onkologickým ochorením, píšte. Rovnako prvé stredy vám budem k dispozícii na chat-e.

Každý mesiac budú pribúdať techniky resp. konkrétne rady, ako zvládať ochorenie a život počas liečby. Tie pre Vás bude pripravovať Zdenka.

Toľko k stránke.

Čo sa týka priamych aktivít, aj tu máme pre Vás novinky. Tou prvou je, ako sme už avizovali, že na podnet viacerých návštevníkov stránky, ktorí sú mimobratislavskí a dochádzanie na interaktívne stretnutia bolo pre nich náročné, vytvoríme paralelné skupiny vo viacerých mestách. Tým prvým bude asi Nitra, neskôr Martin a Košice. Alebo možno Žilina... Budeme vás včas informovať.

Tiež chystáme interaktívne Interaktívne onkopsychologické dni, čo znamená, že v niektorých onkologických nemocniciach alebo na oddeleniach – najskôr asi v rámci Bratislavy a neskôr aj v ďalších – usporiadame pre pacientov, ktorí sú v liečbe, prípadne aj ich rodinných príslušníkov stretnutie, súčasťou ktorého bude prednáška, diskusia na témy súvisiace s ochorením a liečbou. A to najpodstatnejšie: to všetko za vašej aktívnej účasti. Pretože ako sami viete, práve tí, ktorí prešli či prechádzajú onkologickým ochorením vás vedia pochopiť , podporiť a mnohé vám poradiť.

Toľko na tento rok, ako sami vidíte, plány sú bohaté a veríme, že s vašim záujmom a podporou sa nám ich podarí zrealizovať. Lebo bez vás, ktorí našu stránku navštevujete a „žijete“ na nej, by nebola tým, čím sa ju podarilo urobiť: pomocníkom pre ľudí v chorobe a po nej, ako aj pre ich blízkych.

Ďakujeme.

Mária Andrášiová
Zuzka Truplová

PS. A na záver prikladáme list, ktorý nás veľmi potešil. Práve takéto ohlasy nás vždy utvrdia v tom, že naša práca má zmysel.

POĎAKOVANIE

Chcela by som vysloviť moje veľké ĎAKUJEM p. Zuzke Truplovej a psychologičke Márii Andrášiovej za vznik TEJTO STRÁNKY, za nápad a napísanie knihy KEĎ DO ŽIVOTA VSTÚPI RAKOVINA a za INTERAKTÍVNE STRETNUTIA ONKOLOGICKÝCH PACIENTOV A ICH PRÍBUZNÝCH, lebo si tú vďaku zaslúžia!

Na stránku aj ku knihe som sa dostala, keď som sa dozvedela, že moja maminka má rakovinu - mnohopočetný myelóm. Všetkých nás to veľmi zasiahlo, bolo a je ťažké vyrovnať sa s tým a naučiť sa s tým žiť. V človeku sa naraz nahromadí veľa pocitov - strach, bolesť, smútok, ale aj nádej, viera a niekedy aj ten tak veľmi hľadaný pokoj a zmierenie. Pre mňa bolo najťažšie prijať, že maminkina rakovina je nevyliečiteľná. Ale už som to prijala, teším sa a užívam si každý jeden deň, ktorý spolu môžeme prežiť a verím, že tých spoločných dní, mesiacov a aj rokov bude ešte veľmi veľa. Ale to prijatie neprišlo len tak, bola to dlhá, bolestná a ťažká cesta a aj napriek tomu, že som ten pokoj našla viem, že ten strach sa bude stále ku mne zakrádať, ale ja si s ním už poradím a ak náhodou aj nie, tak viem, že je tu NAŠA milá pani psychologička, ktorá nám so všetkým veľmi pomáha. Je to taký "strážny anjel" pre ľudí, ktorí prechádzajú touto ťažkou a náročnou cestou života. Je tu pre pacientov a aj pre ich príbuzných. Vždy je pripravená pomôcť, poradiť, bez ohľadu na to, že má veľmi veľa práce. Ja sama som jej za veľa vďačná, práve vďaka nej som našla aj ten tak veľmi hľadaný pokoj a zmierenie.

Pani Zuzka Truplová a Majka Andrášiová, zo srdca Vám ďakujem za všetko čo pre nás robíte, za túto stránku v ktorej človek nájde veľa výborných článkov, za chat, na ktorom som našla a spoznala veľa perfektných ľudí a v ich spoločnosti sa cítim veľmi dobre a za knihu, ktorá je napísaná veľmi ľudsky, pekne a silno. Človek v nej nájde veľa odpovedí na svoje otázky a načerpá z nej veľa síl. A aby som nezabudla na interaktívne stretnutie pacientov a ich príbuzných, kde sa vždy veľmi dobre cítim. Vďaka Vám sa človek v tomto všetkom necíti tak sám. Urobili ste krásnu a veľkú vec pre ľudí, ktorí to potrebujú. ĎAKUJEM.

Prajem Vám veľa úspechov v pracovnom i osobnom živote a aby ste mali vždy veľa síl na pomoc pre ľudí ktorí to potrebujú. Pacientom a ich príbuzným prajem veľa síl, viery a aby sa nikdy nevzdávali.

Stana

Pridať na:
Pridať na Facebook! pošli na vybrali.sme.sk Vytlačiť!